top of page
Search

Sävellykseni kantaesitys Musiikkitalossa 4.11.2018


Tämä sävellys on kertomus ihmisen selviytymiskamppailusta - kelpaanko sellaisena kuin olen. Kun toistuvasti on kuullut, että pitäisi olla toisenlainen, eikä enää koe olevansa hyvä ja tärkeä sellaisena kuin on. Se kertoo taistelusta, joka käydään ihmisen mielessä ja hetkestä, kun mieli murtuu. Kun ei enää pelkää kuolemaa, vaan elämää. Sekä vapaudesta, kun päästää tai unelmoi päästävänsä irti, niin pään sisältä kuin ulkopuolelta tulevista paineista.

Musiikkitalon Kuohu -konsertissa 4.11.2018 Haloa -kuorolaiset ovat samankaltaisesti ristiriitojen ja paineiden alla sävellyksen improvisointi -osuuksissa, joissa saattaa käydä mielen sisäistä tyrmäyksen ja hyväksynnän taistelua. Yhtä lailla kappaleen läpisävelletyt osuudet voivat olla joko voimauttava tai hajottava elementti - riippuen laulajan aiemmista kokemuksista. Kuulijalle sävellys tuo näkyväksi sitä karua ja rohjoista mielen maailmaa, jota ei yleensä päällepäin näe tai näytetä.

Konsertissa kantaesitetään oman sävellykseni lisäksi yhteensä 13 upouutta kuorosävellystä, jotka ovat syntyneet Kuohu -teeman pohjalta.

Lämpimästi tervetuloa!

Eeva

#haloa #musiikkitalo #musiikkikasvatus #Kuorolaulu #sävellys #ensiesitys

bottom of page