top of page
Search

Uusia aluevaltauksia: levynkansi, taiteilijanimi, biisin teko verkkoyhteisössä


"Mahtava meno", ajattelin, kun ensimmäisen kerran kuuntelin Sleazy Steel Bandin tekemää instrumentaali-biisiä. Halusin kokeilla biisintekoa musatyyliin, jota en tavallisesti itse tee. Se löytyi Mental Beauty Recordsin Slack -verkkoyhteisöstä, jossa voi etsiä yhteistyökumppaneita biisien tekoon. Sleazy Steel Bandin 10 vuotta aiemmin säveltämä ja äänittämä jammailu oli groovaava, joten kokeilin improvisoida sen päälle tekstin kanssa, jota olin aiemmin kirjoitellut. Laitoin sen Slackiin kuultavaksi ja kannustuksen saattelemana uskalsin tarttua biisin työstämiseen.

Oman äänitysmahdollisuuden puuttuessa pääsin MBR:n studioon tekemään lauluosuudet. Viime kerrasta oli muutama vuosi, joten oli upeaa, että äänittäjä-Sani osasi kannustaa ja antaa tilaa tehdä sitä, mikä tuntui hyvältä. Erityisesti pari viimeistä rundia, kun sain vain revitellä improvisoiden, jäivät kokemuksesta mieleen. Loppujen lopuksi en tavannut sävellyksen yhteistyökumppaniani, eli Sleezy Steel Bandia ennen kuin sattumalta muutamaa päivää ennen biisin julkaisemista. Että näinkin voi biisejä ja levyjä tehdä.

Uuden biisin säveltämisen lisäksi inspiroiduin Slack-verkkoyhteisössä ilmoitetusta levynkansi -teoshausta. Teemalla "Oudot laulut" syntyi kuva, joka valittiin kokoelmalevyn kanteen. Tästä itselleni uudesta aluevaltauksesta olen todella innoissani!

Vielä kolmas uudistus itselleni on esille tuleminen "Eloisa" -taiteilijanimen kanssa. Netistä minut löytää jo nimellä Eeva Manninen ja Eeva Siljamäki, mutta koen ne suhteellisen pitkiksi ja hieman ärsyttää, että olen jo kahdella nimellä. Joten miksi ei sitten kolmantena ihan uusi taiteilijanimi näin neljäkymppisenä. Onhan "Eloisa ja Sleazy Steel Band" kuitenkin aika paljon paremman kuuloinen, vai mitä?

Olkaa siis hyvä, Oudot laulut vol 2. ja Kalleinta valuuttaa Spotifysta: https://open.spotify.com/album/0OCIHWZ3noXXsJIPMc24Q9

#Mentalbeautyrecords #Eloisa #SleezySteelBand #Kukunoriry #Spotify #Laulajalauluntekijä #Levynjulkasu

bottom of page