top of page
Search

Nyt kuultavana Tytölle joka päästeli kaloja suustaan


Nyt kuultavana... Tämä sävellys on kertomus ihmisen selviytymiskamppailusta - kelpaanko sellaisena kuin olen? Sävellys kertoo siitä, kun toistuvasti kuulee, että pitäisi olla toisenlainen, eikä enää koe olevansa hyvä ja tärkeä sellaisena kuin on. Se kertoo taistelusta, jota käydään ihmisen mielessä ja hetkestä, kun mieli murtuu. Kun ei enää pelkää kuolemaa, vaan elämää. Vapaudesta, kun päästää irti niin pään sisältä kuin ulkopuolelta tulevista paineista.


Esiintyjät ovat samankaltaisesti ristiriitojen ja paineiden alla sävellyksen improvisointi -osuuksissa, joissa saattaa käydä mielen sisäistä tyrmäyksen ja hyväksynnän taistelua. Yhtä lailla läpisävelletyt osuudet voivat olla joko voimauttava tai hajottava elementti - riippuen laulajan aiemmista kokemuksista.


Kuulijalle sävellys tuo näkyväksi sitä karua ja rohjoista mielen maailmaa, jota ei yleensä näytetä päällepäin.

Tytölle joka päästeli kaloja suustaan säv. & san. Eeva Siljamäki

Haloa-kuoro ja orkesteri Johtaa Kaapo Ijas

Taltioitu: Sibafest, 31.1.2020, Sibelius-Akatemian konserttisali

https://www.eevasilja.com/


#naissäveltäjät #improvisaatio #Haloakuoro #kuoromusiikki #orkesterimusiikki #nykymusiikki

bottom of page